Baklava Tarifi


Bu makalede bayram baklavası nasıl yapılır gerekli malzemeler nelerdir hep birlikte göz atacağız
MALZEMELER500 gr. Un1er bardak un ve sıvıyağ1 yumurta1 er kaşık limon suyu ve sirke1 er çay kaşığı karbonat ve tuz300 gr. Dövülmüş ceviz içi400 gr. Nişasta ve tereyağıSERBET İÇİN:4 bardak su4 bardak şekerYarım limon suyu
YAPILIŞITereyağı, ceviz içi ve nişasta haricindekiler haricindekiler karıştırılıp hamur yapılır. Yarım saat dinlendirilir. Önce 4 parçaya onlar da 10’ar parçaya ayrılır. Her biri pasta tabağı kadar açılır. Üzerlerine yarım kaşık nişasta yayarak üst üste konur. 10’ar tanesi tepsi büyüklüğünde açılıp yağlanmış tepsiye konur. Her kata veya birkaç kata ceviz konur ve baklava şeklinde kesilir. Tereyağı iyice kızdırılıp üzerine kaşıkla her tarafına yayılır. Fırında 200 derece de kızana kadar pişirilir .Şerbetin Yapılışı:
Şeker ve su kaynatılır. Kıvama gelince limon sıkılıp indirilir. Soğuyunca ılık baklavanın üzerine dökülür.